Migratie Kantoorautomatisering bij D-reizen

Binnen D-reizen is in 2010 het ICT programma Move-IT gestart. De belangrijkste doelstelling van Move-IT was een aanzienlijke besparing op de jaarlijkse operationele ICT kosten. Daarnaast werd de architectuur van D-reizen voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. Binnen het Move-IT programma heeft Jabula ICT de projectleiding gedaan van de volgende projecten en deze volgens planning opgeleverd:
  • De migratie Kantoorautomatisering en Telefonie (VOIP) voor 180 vestigingen, het hoofdkantoor en een callcenter. In totaal 1100 werkplekken.
  • De migratie van de D-reizen intranet portals naar een nieuwe omgeving en beheerpartij.
  • Verhuizing van de Oracle E-Business Suite naar een nieuw Datacenter.
  • Migratie van het Management Informatie Systeem van D-reizen.
Ter ondersteuning van de migratie Kantoorautomatisering en Telefonie heeft Jabula ICT een projectsite ontwikkeld. Via deze websites konden de D-reizen collega's in de winkels en op het hoofdkantoor op de hoogte blijven van de vorderingen met het project. Daarnaast was het bedoeld als communicatiemiddel voor storingen en veel gestelde vragen over de migratie. Voor deze projectsite is gebruik gemaakt van Google Maps en Google Docs. Dat zorgde ervoor dat de collega's uit de projectorganisatie op een eenvoudige wijze de inhoud van de website konden beheren.